Operating Systems

[Newest Version] Easily Pass 1Z0-100 Exam with Updated Real 1Z0-100 Exam Materials

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your Operating Systems Latest 1Z0-100 QAs Oracle Linux 5 and 6 System Administration exam. We will assist you clear the Apr 21,2022 Latest 1Z0-100 practice exam with Operating Systems 1Z0-100 pdf. We 1Z0-100 exam questions are the most comprehensive ones.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest 1Z0-100 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the 1Z0-100 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our 1Z0-100 dumps.Although questions are from 1Z0-100 free dumps, the validity and accuracy of the 1Z0-100 dumps are absolutely guaranteed.

Question 1:

Which two statements are true concerning the installation and configuration of the bootloader by the Anaconda installer, which is then used to boot Oracle Linux?

A. The Linux Loader (LILO) bootloader may be chosen for installation.

B. The bootloader must be password protected and Anaconda prompts for a password in all cases.

C. The Grand Unified Bootloader (GRUB) is the only bootloader used by Oracle Linux.

D. If previously installed operating systems are found on disk partitions that were not overwritten, then an attempt is made to configure the bootloader to be able to boot them.

E. The bootloader is installed by default in the first partition of the disk.

Correct Answer: AE

A (not C): Linux boot process from hard drive:

1.

PC initializion phase – BIOS, POST.

2.

PC starts boot loader – usually grub or lilo.

3.

The bootloader locates kernel image on the hard drive.

4.

The kernel decompresses and loads itself. Once finished it tries to mount the root filesystem.

5.

When the root filesystem is mounted, /sbin/init is executed and continues booting the system using inittab and /etc/rc*.d scripts


Question 2:

Examine these statements and their output taken right after successful install of Oracle Linux:

[[email protected] /] rpm q firstboot Firstboot -1.110.10-1.0.2.e16.x86_64 [root @FAROUT /] # chkconfig – – list firstboot

Firstboot 0:off 2:off 3:off 4:off 5:off 6;off

[[email protected] /] # /etc/sysconfig/firstboot RUN_FIRSTBOOT=NO What is the conclusion?

A. The option to run firstboot was deselected during Oracle Linux installation.

B. The system was installed with desktop graphical packages and rebooted and the firstboot utility ran successful.

C. Firstboot never ran in any run level because the service is turned off for all run levels.

D. The system was installed without selecting desktop graphical packages, thereby disabling firstboot from running.

Correct Answer: A

Firstboot is set to off for all levels.

Example:

The rm command below remove or delate the firstboot file in order to make sure the firstboot program running when we restart or reboot the Fedora machine.

[[email protected] ~]# rm /etc/sysconfig/firstboot

rm: remove regular file `/etc/sysconfig/firstboot\’? y [[email protected] ~]#

Then check and make sure that firstboot program or firstboot service is run when your Fedora startup/boot up.

Check firstboot services

[[email protected] ~]# chkconfig –list firstboot

firstboot 0:off 1:off 2:off 3:off 4:off 5:off 6:off

[[email protected] ~]#


Question 3:

Which three settings can be controlled by using the chage breemar command as the root user, to modify the parameters in the /etc/shadow file?

A. The expiration date of the breemar account

B. The number of days after the breemar account is locked, that it becomes expired

C. The maximum number of days that must elapse between password changes by the user breemar before the password becomes invalid

D. The number of days after the breemar account is locked, that it becomes unlocked

E. The minimum number of days that must elapse between password changes by the user breemar

F. The maximum number of failed login attempts on the breemar account before the account is locked

Correct Answer: ACE

A: chage -E, –expiredate EXPIRE_DATE

Set the date or number of days since January 1, 1970 on which the user\’s account will no longer be accessible.

CE: You need to use chage command to setup password aging. The chage command changes the number of days between password changes and the date of the last password change. This information is used by the system to determine when a user must change his/her password.


Question 4:

Examine this extract from the /etc/ssh/sshd_config file:

passwordAuthentication no

What is the effect of this parameter settings on the use of openSSH commands on both the client and server?

A. Passwords are not required and no ssh-keygen is required either. Only passphrase are required.

B. Client users whose keys are not in the authorized_keys file on the server are unable to use passwords to authenticate themselves to the server.

C. The ssh daemon does not ask for a password before starting or stopping the sshd service.

D. Client users whose keys are not in the authorized_keys file on the client are unable to use passwords to authenticate themselves to the server.

Correct Answer: B

If you set PasswordAuthentication to no, you will no longer be able to use a login and password to authenticate and must use a login and public key instead (if PubkeyAuthentication is set to yes).


Question 5:

Which four statements are true about software on the Oracle Public YUM server?

A. It contains Oracle Linux installation ISO images.

B. It contains Oracle Linux binary RPM packages.

C. It contains Oracle Linux errata packages.

D. It contains Oracle Linux source RPM packages.

E. It contains beta Oracle Linux software packages.

F. It does not contain Unbreakable Enterprise Kernel packages.

Correct Answer: BCDF

The Oracle public yum server offers a free and convenient way to install the latest Oracle Linux packages as well as packages from the Oracle VM installation media via a yum client. Oracle provides all errata and updates for Oracle Linux via the Public Yum service, which includes updates to the base distribution, but does not include Oracle-specific software.

F: By default, all new installations of Oracle Linux 6 Update 5 are automatically configured to use the public yum update service. If you subsequently register the system with ULN, the public yum service is automatically disabled.


Question 6:

This MDADM output:

Which two aspects can be determined from this output?

A. A device failed and has been removed from this RAID set.

B. It is no longer possible to write to this RAID set.

C. Read and write performance is no longer optimal on this RAID set.

D. This RAID set was built without a spare device.

E. Only Write performance is no longer optimal on this RAID set.

Correct Answer: AD


Question 7:

Examine the command on its output: [[email protected] ~] # modprobe 璿 nfs Insmod /lib/modules/2.6.39-100.0.12.e16uek.x86_64/kernel/fs/nfs_common/nfs_acl.ko insmod /lob/ modules/2.6.39

100.0.12.e16uek.x86_64/kernel/net/sunrpc/auth_gss/auth_rpcgss.ko Insmod /lib/modules/2.6.39-100.0.12.e16uek.x86_64/kernel/fs/fscache/fscache/ko Insmod /lib/modules/2.6.39-100.0.12.e16uek.x86_64/kernel/fs/locked.ko Insmod /lib/modules/2.6.39-100.0.12.e16uek.x86_64/kernel/fs/nfs/nfs.ko Which two statements are true about the modprobe command?

A. It will load the nfs module if all the modules upon which it depends have been loaded.

B. It displays the dependency resolution for the nfs module and loads all the modules upon which nfs depends before loading the nfs module.

C. It verifies that the nfs module and all other modules that depend on the nfs module are installed.

D. It displays the dependency resolution that would occur if the nfs module were to be loaded using modprobe nfs.

E. It only loads the nfs module if all the modules upon which it depends have not been loaded yet.

Correct Answer: A

Reference: http://redhat.activeventure.com/8/customizationguide/ch-kernel-modules.html (kernel module utilities)


Question 8:

Examine this output: # df 璽 nfs Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on

o16:export 30G 21G 7.6G 74% /mnt

# 1s -1 /mnt/nfs.sh -rwxr-mr-x. 1 root root 22 May 8 16:37 /mnt/nfs.sh # file /mnt/nfs.sh

/mnt/nfs.sh: Bourne-Again shell script text executables

# /mnt/nfs.sh bash: /mnt/nfs.sh: Permission denied What is the reason for the error?

A. The file system was exported on host o16 using the ROOT_SQUASH option.

B. The /export filesystem was mounted with the NOEXEC option on host o16.

C. The filesystem mounted on /mnt was mounted with the NOEXEC option.

D. The filesystem was exported on host o16 by using the NO_ROOT_SQUASH option.

Correct Answer: A


Question 9:

Which two software packages are prerequisites for enabling the configuration and use of a Network information Service (Nis) client?

A. nis-tools

B. slapi-nis

C. ypbind

D. nisserv

E. nisbind

F. yp-tools

Correct Answer: CE

C: ypbind finds the server for NIS domains and maintains the NIS binding information. The client (normaly the NIS routines in the standard C library) could get the information over RPC from ypbind or read the binding files.

E: Setting up a NIS master server:

Required packages: yp-tools ypbind ypserv portmap


Question 10:

You recently updated the strace package to the latest version as shown: What is the outcome of running this command?

A. It downgrades the strace package to version 4.5.19-1.6.e16.

B. It downgrades strace package to version 4.5.19-1.11.e16_3.2.

C. It fails with an error because you cannot downgrade a package using the yum command.

D. It fails with an error because there are multiple versions available to which Yum can downgrade the strace package.

E. It will prompt you to select a version of the strace package that you want to downgrade.

Correct Answer: A


Question 11:

Which two Statements are true concerning the configuration and use of cron and anacron?

A. Anacron jobs are used to make sure cron jobs run if the system had been down when they were meant to run.

B. All crontabs are held in the /etc/cron.d directory.

C. Cron jobs may run as frequently as once a minute.

D. Anacron jobs may run as frequently as once a minute.

E. The crond daemon looks for jobs only in /etc/crontab.

Correct Answer: CE

Note: Anacron is the cron for desktops and laptops.

Anacron does not expect the system to be running 24 x 7 like a server.

When you want a background job to be executed automatically on a machine that is not running 24 x 7, you should use anacron.

Incorrect:

not D: /etc/anacrontab file has the anacron jobs mentioned in the following format.

period delay job-identifier command

Field 1 is Recurrence period: This is a numeric value that specifies the number of days.

1 daily

7 weekly

30 monthly

N This can be any numeric value. N indicates number of days


Question 12:

Which statement is true concerning the /etc/sysconfig directory and its files and subdirectories?

A. The contents are always the same for a specific version of the Oracle Linux Kernel.

B. The file /etc/sysconfig/init is used by upstart to control the attributes of the tty devices that get started.

C. The directory /etc/sysconfig/network-scripts contains files that must not be modified while the network is up.

D. The files only contain default values for certain daemon processes.

Correct Answer: B

The /etc/sysconfig/init file controls how the system appears and functions during the boot process.

Note: The /etc/sysconfig directory contains files that control your system\’s configuration. The contents of this directory depend on the packages that you have installed on your system


Question 13:

Examine the routing table:

Which three statements are true concerning the routing of IP packets?

A. Traffic to 192.168.180.180 is routed via eth1.

B. Traffic to 192.168.180.240 is routed via eth1.

C. Traffic to 192.168.0.42 is routed via eth2.

D. Traffic to 192.168.42.42 is routed via eth2.

E. Traffic to 192.168.42.42 is routed via eth0.

F. Traffic to 192.168.180.180 is routed via eth0.

Correct Answer: BD


Question 14:

What is the purpose of Setting AUTOINSTALL to YES /etc/uptrack.conf?

A. To install Ksplice kernel updates during the reboot of a system

B. To install updates to the Ksplice software Itself during a system reboot

C. To enable the uptrack cron job to install Ksplice kernel updates whenever they become available

D. To enable Ksplice to automatically install the kernel rpm whenever new Ksplice kernel updates become available

E. To enable Ksplice to install Ksplice kernel updates and new kernel RPMS whenever they become available

Correct Answer: D

If you\’d like Ksplice Uptrack to automatically install updates as they become available, run:

sh install-uptrack YOUR_ACCESS_KEY –autoinstall

in place of the above install-uptrack command, or set “autoinstall = yes” in your /etc/uptrack/uptrack.conf after installation.

Note: Automatic updates

You can configure your systems to automatically install updates as they become available. To enable autoinstall, set autoinstall = yes in your /etc/uptrack/uptrack.conf, or pass the –autoinstall flag during installation.

Autoinstall is our most popular configuration. It is a scalable way to ensure that updates get installed quickly as they become available, regardless of when they are released.

Please note that enabling autoinstall does not mean the Uptrack client itself is automatically upgraded. You will be notified via e-mail when a new Uptrack client is available, and it can be upgraded through your package manager.


Question 15:

Which two conditions should be met in order to successfully configure an openssh client on Oracle Linux?

A. The openssh-server package must not be installed.

B. The openssh package must be installed.

C. The sshd daemon must not be started.

D. The openssh-client package must be installed.

E. The ssh-agent must be started.

F. ssh keys must be generated by any user using the ssh client.

Correct Answer: BD

To connect to an OpenSSH server from a client machine, you must have the openssh-clients and openssh packages installed on the client machine.