NSE 6 Network Security Specialist

Free Download the Most Update NSE6_FWF-6.4 Brain Dumps

How to pass Newest NSE6_FWF-6.4 pdf exam easily with less time? We provides the most valid NSE6_FWF-6.4 actual tests to boost your success rate in NSE 6 Network Security Specialist Apr 12,2022 Newest NSE6_FWF-6.4 free download Fortinet NSE 6 – Secure Wireless LAN 6.4 exam. If you are one of the successful candidates with We NSE6_FWF-6.4 new questions, do not hesitate to share your reviews on our NSE 6 Network Security Specialist materials.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest NSE6_FWF-6.4 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the NSE6_FWF-6.4 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our NSE6_FWF-6.4 dumps.Do you what to see some samples before NSE6_FWF-6.4 exam? Check the following NSE6_FWF-6.4 free dumps or download NSE6_FWF-6.4 dumps here.

Question 1:

Which two statements about distributed automatic radio resource provisioning (DARRP) are correct? (Choose two.)

A. DARRP performs continuous spectrum analysis to detect sources of interference. It uses this information to allow the AP to select the optimum channel.

B. DARRP performs measurements of the number of BSSIDs and their signal strength (RSSI). The controller then uses this information to select the optimum channel for the AP.

C. DARRP measurements can be scheduled to occur at specific times.

D. DARRP requires that wireless intrusion detection (WIDS) be enabled to detect neighboring devices.

Correct Answer: AD

DARRP (Distributed Automatic Radio Resource Provisioning) technology ensures the wireless infrastructure is always optimized to deliver maximum performance. Fortinet APs enabled with this advanced feature continuously monitor the RF environment for interference, noise and signals from neighboring APs, enabling the FortiGate WLAN Controller to determine the optimal RF power levels for each AP on the network. When a new AP is provisioned, DARRP also ensures that it chooses the optimal channel, without administrator intervention.

Reference: http://www.corex.at/Produktinfos/FortiOS_Wireless.pdf


Question 2:

Which factor is the best indicator of wireless client connection quality?

A. Downstream link rate, the connection rate for the AP to the client

B. The receive signal strength (RSS) of the client at the AP

C. Upstream link rate, the connection rate for the client to the AP

D. The channel utilization of the channel the client is using

Correct Answer: B

SSI, or “Received Signal Strength Indicator,” is a measurement of how well your device can hear a signal from an access point or router. It\’s a value that is useful for determining if you have enough signal to get a good wireless connection.

Reference: https://www.metageek.com/training/resources/understanding-rssi.html


Question 3:

When configuring Auto TX Power control on an AP radio, which two statements best describe how the radio responds? (Choose two.)

A. When the AP detects any other wireless signal stronger that -70 dBm, it will reduce its transmission power until it reaches the minimum configured TX power limit.

B. When the AP detects PF Interference from an unknown source such as a cordless phone with a signal stronger that -70 dBm, it will increase its transmission power until it reaches the maximum configured TX power limit.

C. When the AP detects any wireless client signal weaker than -70 dBm, it will reduce its transmission power until it reaches the maximum configured TX power limit.

D. When the AP detects any interference from a trusted neighboring AP stronger that -70 dBm, it will reduce its transmission power until it reaches the minimum configured TX power limit.

Correct Answer: AC

Reference: https://www.watchguard.com/help/docs/help-center/en-US/Content/en-US/Fireware/wireless/ ap_wireless_signalstrength_c.html


Question 4:

When configuring a wireless network for dynamic VLAN allocation, which three IETF attributes must be supplied by the radius server? (Choose three.)

A. 81 Tunnel-Private-Group-ID

B. 65 Tunnel-Medium-Type

C. 83 Tunnel-Preference

D. 58 Egress-VLAN-Name

E. 64 Tunnel-Type

Correct Answer: ABE

The RADIUS user attributes used for the VLAN ID assignment are:

IETF 64 (Tunnel Type)-set this to VLAN.

IETF 65 (Tunnel Medium Type)-set this to 802

IETF 81 (Tunnel Private Group ID)-set this to VLAN ID.

Reference: https://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/wireless-mobility/wireless-vlan/71683dynamicvlan-config.html


Question 5:

Which two phases are part of the process to plan a wireless design project? (Choose two.)

A. Project information phase

B. Hardware selection phase

C. Site survey phase

D. Installation phase

Correct Answer: CD

Reference: https://www.sciencedirect.com/topics/computer-science/wireless-site-survey https://www.automation.com/en-us/articles/2015-2/wireless-device-network-planning-and-design


Question 6:

When enabling security fabric on the FortiGate interface to manage FortiAPs, which two types of communication channels are established between FortiGate and FortiAPs? (Choose two.)

A. Control channels

B. Security channels

C. FortLink channels

D. Data channels

Correct Answer: AD

The control channel for managing traffic, which is always encrypted by DTLS. l The data channel for carrying client data packets.

Reference: https://fortinetweb.s3.amazonaws.com/docs.fortinet.com/v2/attachments/ac61f4d3-ce67-11e98977-00505692583a/FortiWiFi_and_FortiAP-6.2-Cookbook.pdf


Question 7:

Which two configurations are compatible for Wireless Single Sign-On (WSSO)? (Choose two.)

A. A VAP configured for captive portal authentication

B. A VAP configured for WPA2 or 3 Enterprise

C. A VAP configured to authenticate locally on FortiGate

D. A VAP configured to authenticate using a radius server

Correct Answer: BD

In the SSID choose WPA2-Enterprise authentication.

WSSO is RADIUS-based authentication that passes the user\’s user group memberships to the FortiGate.

Reference: https://fortinetweb.s3.amazonaws.com/docs.fortinet.com/v2/attachments/b92a67f9-73a6-11ea9384-00505692583a/FortiWiFi_and_FortiAP-6.4.2-Configuration_Guide.pdf


Question 8:

Where in the controller interface can you find a wireless client\’s upstream and downstream link rates?

A. On the AP CLI, using the cw_diag ksta command

B. On the controller CLI, using the diag wireless-controller wlac -d sta command

C. On the AP CLI, using the cw_diag -d sta command

D. On the controller CLI, using the WiFi Client monitor

Correct Answer: B


Question 9:

Which administrative access method must be enabled on a FortiGate interface to allow APs to connect and function?

A. Security Fabric

B. SSH

C. HTTPS

D. FortiTelemetry

Correct Answer: A

Reference: https://docs.fortinet.com/document/fortigate/6.2.9/cookbook/788897/configuring-the-rootfortigate-and-downstream-fortigates


Question 10:

You are investigating a wireless performance issue and you are trying to audit the neighboring APs in the PF environment. You review the Rogue APs widget on the GUI but it is empty, despite the known presence of other APs.

Which configuration change will allow neighboring APs to be successfully detected?

A. Enable Locate WiFi clients when not connected in the relevant AP profiles.

B. Enable Monitor channel utilization on the relevant AP profiles.

C. Ensure that all allowed channels are enabled for the AP radios.

D. Enable Radio resource provisioning on the relevant AP profiles.

Correct Answer: D

The ARRP (Automatic Radio Resource Provisioning) profile improves upon DARRP (Distributed Automatic Radio Resource Provisioning) by allowing more factors to be considered to optimize channel selection among FortiAPs. DARRP uses the neighbor APs channels and signal strength collected from the background scan for channel selection.

Reference: https://docs.fortinet.com/document/fortigate/6.4.0/new-features/228374/add-arrp-profile-forwireless-controller-6-4-2


Question 11:

Which two roles does FortiPresence analytics assist in generating presence reports? (Choose two.)

A. Gathering details about on site visitors

B. Predicting the number of guest users visiting on-site

C. Comparing current data with historical records

D. Reporting potential threats by guests on site

Correct Answer: AB


Question 12:

What type of design model does FortiPlanner use in wireless design project?

A. Architectural model

B. Predictive model

C. Analytical model

D. Integration model

Correct Answer: A

FortiPlanner will look familiar to anyone who has used architectural or home design software. Reference: http://en.hackdig.com/?7883.htm


Question 13:

As standard best practice, which configuration should be performed before configuring FortiAPs using a FortiGate wireless controller?

A. Create wireless LAN specific policies

B. Preauthorize APs

C. Create a custom AP profile

D. Set the wireless controller country setting

Correct Answer: C

Reference: https://docs.fortinet.com/document/fortiap/6.4.1/fortiwifi-and-fortiap-configuration-guide/547298/ complex-wireless-network-example


Question 14:

When using FortiPresence as a captive portal, which two types of public authentication services can be used to access guest Wi-Fi? (Choose two.)

A. Social networks authentication

B. Software security token authentication

C. Short message service authentication

D. Hardware security token authentication

Correct Answer: AD

This information along with the social network authentication logins with Facebook, Google, Instagram, LinkedIn, or FortiPresence using your WiFi.

Captive Portal configurations for social media logins and internet access. You can add and manage sites using the integrated Google maps and manoeuvre your hardware infrastructure easily.

Reference: https://fortinetweb.s3.amazonaws.com/docs.fortinet.com/v2/attachments/e126e498-eabb11eb-97f7-00505692583a/FortiPresence-21.3-Administration_Guide.pdf


Question 15:

Six APs are located in a remotely based branch office and are managed by a centrally hosted FortiGate. Multiple wireless users frequently connect and roam between the APs in the remote office.

The network they connect to, is secured with WPA2-PSK. As currently configured, the WAN connection between the branch office and the centrally hosted FortiGate is unreliable.

Which configuration would enable the most reliable wireless connectivity for the remote clients?

A. Configure a tunnel mode wireless network and enable split tunneling to the local network

B. Configure a bridge mode wireless network and enable the Local standalone configuration option

C. Configure a bridge mode wireless network and enable the Local authentication configuration option

D. Install supported FortiAP and configure a bridge mode wireless network

Correct Answer: A