EMC Other Certification

New Released Free Update of DES-3611 Exam Practice Materials

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your EMC Other Certification DES-3611 Specialist – Technology Architect – Data Protection Exam exam. We will assist you clear the DES-3611 exam with EMC Other Certification DES-3611 dumps. We DES-3611 actual tests are the most comprehensive ones.

Visit our site to get more DES-3611 Q and As:https://www.exam2pass.com/des-3611.html (65 QAs Dumps)
Question 1:

A customer has several branch offices with Dell EMC Data Domain integrated with Avamar deployed at all locations. The branch offices have minimal IT staff. The customer wants to keep a copy of the backups at their central data center which serves as their headquarters with a maximum IT staff. In addition, the customer wants to keep a copy in their public cloud account.

Which recommended solution meets the customer\’s requirements?

A. Branch offices: Avamar/Data Domain replication to the central data center and Avamar tiering to the public cloud Central data center: Avamar/Data Domain replication destination

B. Branch offices: Data Domain MTree replication to the central data center Central data center: Data Domain with Cloud Tier and Data Domain tiering to the public cloud

C. Branch offices: Avamar/Data Domain replication to the central data center Central data center: Avamar/Data Domain with Cloud Tier and Avamar tiering to the public cloud

D. Branch offices: Data Domain MTree replication to the central data center and Data Domain tiering to the public cloud Central data center: Data Domain MTree replication destination

Correct Answer: C


Question 2:

A customer has finished evaluating multiple Dell EMC NetWorker servers and wants to activate the software. In addition, they want to centralize the NetWorker licenses. Which information is required?

A. Sales order number and hostname of the NetWorker server

B. LAC number, IP address, and hostname of the NetWorker server

C. Sales order number and hostname of the license server

D. LAC number, IP address, and hostname of the license server

Correct Answer: D

Reference: https://www.emc.com/collateral/TechnicalDocument/docu61087.pdf


Question 3:

Which type of authentication is supported in Dell EMC Avamar client/server communication?

A. One-way authentication only

B. One-way and two-way authentication

C. Two-way authentication only

D. Three-way authentication

Correct Answer: B

Reference: https://www.emc.com/collateral/TechnicalDocument/docu87672.pdf


Question 4:

Which Dell EMC array will use Snap-based replication when protected with RecoverPoint?

A. VNX

B. XtremIO

C. Unity

D. VPLEX

Correct Answer: B

Reference: https://community.emc.com/docs/DOC-45862


Question 5:

A customer wants to implement PCoIP desktops and Horizon View VDI. Which Dell EMC Isolated Recovery Solutions topology provides the highest level of security for this implementation?

A. Dedicated Switch

B. Shared Switch

C. Firewalled Vault

D. Appliance

Correct Answer: A


Question 6:

A company\’s Production VM is being protected asynchronously with a Dell EMC RecoverPoint for VMs Consistency Group. When will this VM receive an acknowledgement that a write is successfully written to storage?

A. Once the change is written to the Journal

B. After the vRPA acknowledges the Write Splitter

C. As soon as the Write Splitter receives the write

D. Once the change is written to the Copy VM

Correct Answer: D


Question 7:

A company using a Dell EMC RecoverPoint solution has asked you to explain how to increase their Protection Window on certain key Consistency Groups. Which action addresses the company\’s inquiry?

A. Increase the size of the Journal volumes

B. Add additional vRPAs to the Production cluster

C. Use Distributed Consistency Groups

D. Add additional vRPAs to the Copy cluster

Correct Answer: A


Question 8:

Which operational mode uses the virtual editions of Dell EMC Data Domain and Avamar with Data Domain Cloud DR?

A. Standard

B. Professional

C. Basic

D. Advanced

Correct Answer: A

Reference: https://latvia.emc.com/collateral/TechnicalDocument/docu91239.pdf (20)


Question 9:

A customer has a limited budget for a Dell EMC Isolated Recovery Solution. Their budget only allows for a shared or dedicated switch topology. What is an advantage of a dedicated switch versus a shared switch topology?

A. Less expensive to implement

B. Outward facing interfaces accept any Data Domain protocol

C. Contains a firewall for security purposes

D. No resources are shared with production

Correct Answer: C


Question 10:

A customer is using Dell EMC RecoverPoint for VMs with a four vNIC configuration. Which vRPA network component communicates with VMkernel ports in IP Communication mode?

A. LAN vNIC

B. Management vNIC

C. WAN vNIC

D. Data vNIC

Correct Answer: A


Question 11:

A customer wants a technology refresh of their Dell EMC NetWorker environment. They want the ability to backup to disk devices. In addition, they want to write all backup-to-disk devices with eight savesets simultaneously. After reviewing the current environment, you discover that only two drives are used.

Which setting should be changed so that all drives are used simultaneously?

A. Max sessions

B. Device parallelism

C. Target sessions

D. Client parallelism

Correct Answer: A

Reference: https://www.emc.com/collateral/TechnicalDocument/docu47006.pdf


Question 12:

A customer wants to ingest their backups to a Dell EMC Data Domain using Avamar at the maximum network throughput that the system supports. What should be used to achieve this requirement?

A. Data Domain VTL

B. Data Domain Boost over FC

C. Data Domain Dynamic Interface Groups

D. Data Domain with LACP aggregation

Correct Answer: C


Question 13:

A customer has 6,000 desktops and laptops with 1 TB of data, an average backup time of 10 minutes each, and 10 TB of database data. The customer wants a solution that addresses the following requirements:

Deduplication in the shortest backup window with the fewest components Least performance impact on the database servers

Which Dell EMC solution is recommended?

A. One Avamar 7.8 TB 3-node server integrated with a Data Domain system

B. Two Avamar 2.0 TB 5-node servers integrated with a Data Domain system

C. NetWorker with multiple deduplication nodes

D. NetWorker with integrated deduplication nodes and a Data Domain system

Correct Answer: B


Question 14:

You are designing a data protection solution using Dell EMC RecoverPoint. You have determined that a two virtual RPA cluster will meet all the customer\’s replication requirements.

How many IP addresses must be allocated?

A. 2

B. 4

C. 7

D. 9

Correct Answer: B


Question 15:

Which Microsoft technologies are used to provide database consistent backups for MS SQL with Dell EMC DPS Application Direct?

A. SSMS and T-SQL

B. VSS and VDI

C. VSS and SSMS

D. VDI and SSMS

Correct Answer: A

Reference: https://www.emc.com/collateral/TechnicalDocument/docu91897.pdf


Visit our site to get more DES-3611 Q and As:https://www.exam2pass.com/des-3611.html (65 QAs Dumps)

[Newest Version] Easily Pass DES-6321 Exam with Updated Real DES-6321 Exam Materials

Attention please! Here is the shortcut to pass your Mar 30,2022 Hotest DES-6321 pdf exam! Get yourself well prepared for the EMC Other Certification Latest DES-6321 exam questions Specialist – Implementation Engineer – VxRail Appliance Exam exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update DES-6321 dumps. With We latest latest DES-6321 dumps, you’ll pass the EMC Other Certification Newest DES-6321 pdf dumps Specialist – Implementation Engineer – VxRail Appliance Exam exam in an easy way

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest DES-6321 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the DES-6321 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our DES-6321 dumps.These questions are from DES-6321 free dumps. All questions in DES-6321 dumps are from the latest DES-6321 real exams.

Question 1:

To investigate a problem on a VxRail system, the onsite engineer has to collect the complete set of logs.

Which method will collect all logs at once?

A. Download https://:443/appliance /support-bundle

B. Export vCenter system logs

C. Run/mystic/generateFullLogBundlecommand in VxRail Manager CLI

D. Click “Generate New Log Bundle” in the VxRail Manager GUI

Correct Answer: B


Question 2:

A company intends to deploy VxRail with support for GPU cards. Which type of VxRail nodes should be recommended?

A. E Series

B. V Series

C. G Series

D. P Series

Correct Answer: B


Question 3:

In a VxRail Stretched Cluster built from eight all-flash nodes, what should be the recommended storage policy to ensure the highest possible protection?

A. Raid-1(Mirroring) FTT=1

B. Raid-1(Mirroring) FTT=2

C. Raid-5/6(Erasure Coding) FTT=1

D. Raid-5/6(Erasure Coding) FTT=2

Correct Answer: B


Question 4:

What is a requirement for the Top of Rack (ToR) switches used in a VxRail implementation?

A. MLD Querier

B. EtherChannel

C. IPV4 and IPV6 Multicast

D. LACP

Correct Answer: C


Question 5:

What is a consideration for using link aggregation on the Top of Rack (ToR) switch for a VxRail?

A. Should not be used for VxRail node ports, but can be used for uplink and ISL

B. Is not supported on the VxRail ToR switch

C. Can be configured for any connectivity, but are not required

D. Should always be configured for VxRail node ports to allow for failover

Correct Answer: A


Question 6:

When adding an S Series node to a Gen 2 VxRail 240F cluster the build fails.

What could be a possible cause of this situation?

A. IP Pool has no more free addresses

B. Hybrid and Flash nodes cannot be mixed in the same cluster

C. Quanta and Dell hardware cannot be mixed in the same cluster

D. Loudmouth process needs to be restarted

Correct Answer: B


Question 7:

During a VxRail installation, the deployment fails at 9%. Based on the exhibit, what could be the reason for this failure?

A. Domain name .local is not supported

B. Password field has an extra space

C. vCenter and PSC information is missing

D. Timezone is in an incorrect format

Correct Answer: C


Question 8:

When using the RASR method to reset a VxRail node, which boot device is selected?

A. RASRUSB

B. SATADOM

C. IDRAC SD CARD

D. IDSDM

Correct Answer: D


Question 9:

A company has a simple, 4 node VxRail cluster. The VxRail is running version 3.5 and utilizes a vSphere standard license. The company has asked for a VxRail software upgrade.

What are the steps for the upgrade?

A. Log in to VxRail Manager, select “Internet Upgrade”, then follow the prompts.

B. Log in to support.emc.com and download the upgrade packages.Next, open VxRail Manager, select “Off-line Upgrade”, then follow the prompts.

C. Place all four nodes into maintenance mode.Next, log in to VxRail Manager, select “Internet Upgrade”, then follow the prompts.

D. Contact Dell EMC support to request the upgrade to the VxRail cluster.

Correct Answer: B


Question 10:

The vSAN health check is reporting errors about the stats.db object. What could be a possible cause of this problem?

A. vSAN performance service is not enabled on one of the ESX nodes

B. vSAN health service is disabled

C. There are inaccessible/unhealthy vSANobjects

D. vSAN performance service is not enabled

Correct Answer: D


Question 11:

Which setting can be changed port-deployment without risking VxRail system failure?

A. Enhanced vMotion Compatibility (EVC) may be disabled

B. Distributed Resource Scheduler (DRS) automation level

C. VMware HCIA Distributed Switch Traffic Filtering and Marking may be enabled

D. HA reserve capacity (for a 4 node cluster) may be reduced to 15%

Correct Answer: B


Question 12:

What is a requirement for Top of Rack (ToR) switch VxRail node ports?

A. Enable Spanning Tree

B. Disable IGMP Snooping

C. Enable IGMP Querier

D. Disable Link Aggregation

Correct Answer: D


Question 13:

You have been asked to deploy a single, 4 node VxRail cluster for company. They would like to migrate from their existing vSphere 6.5 environment. They have also asked that vCenter Enhanced linked-mode be supported. Based on best practice, what is the recommended deployment model?

A. Use existing vCenter 6.5 with Embedded PSC

B. Deploy Internal vCenter with External PSC

C. Deploy Internal vCenter with Embedded PSC

D. Use existing vCenter 6.5 with External PSC

Correct Answer: D


Question 14:

A VxRail deployment has just been completed, and the performance service is enabled, but the vSAN performance statistics are not available for the cluster or virtual machines. What is the reason for this situation?

A. vSAN performance hot-fix has not been applied

B. Monitoring policy has not been created

C. Performance service has not been manually enabled

D. Data has not been populated

Correct Answer: B


Question 15:

You have been asked to install a 7 node VxRail single socket 1 GbE G Series cluster. The company has requested remote KVM support. How many RJ45 cables will be required?

A. 14

B. 21

C. 28

D. 35

Correct Answer: A

https://www.emc.com/collateral/technical-documentation/h15104-vxrail- appliance-techbook.pdf