DCS-IE

[PDF and VCE] Latest DES-1221 Exam Practice Materials Free Downloading

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your DCS-IE Newest DES-1221 QAs Specialist – Implementation Engineer, PowerStore Solutions exam. We will assist you clear the Apr 18,2022 Hotest DES-1221 exam questions exam with DCS-IE latest DES-1221 dumps. We DES-1221 exam questions are the most comprehensive ones.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest DES-1221 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the DES-1221 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our DES-1221 dumps.Real questions from DES-1221 free dumps. Download demo of DES-1221 dumps to check the validity.

Question 1:

What does the remote replication Failover operation do?

A. Fully synchronizes the source and destination data states and reverses the replication direction

B. Fully synchronizes the source and destination data states and stops the current replication session

C. Promotes the destination system to production with its replica data consistent to the last successful RPO synchronization state

D. Promotes the destination system to production and resets the RPO synchronization cycle in the protection policy

Correct Answer: D

Reference: https://www.dell.com/support/manuals/en-pk/powerstore-25-dae/pwrstr-protect-data/replication?guid=guid-7641aeec-982e-4e4e-85fb-c50f525635dbandlang=en-us


Question 2:

While configuring a Dell switch with PowerStore, what are the recommended license outputs from a show license status command?

A. Type: Term-Based, Status: Active

B. Status: Perpetual, Type: Open

C. Type: Perpetual, Status: Active

D. Status: Term-Based, Type: Unlimited

Correct Answer: C

Reference: https://www.dell.com/support/manuals/en-pk/powerstore/pwrstr-ntwk-cfg/validate-the-top-of-rack-tor-switch-versions-and-licensing?guid=guid-40c30b91-7fb2-4a26-bac7-4ae67c07bdfbandlang=en-us


Question 3:

A protection policy with snapshot and replication rules is applied to a file system. What is the result?

A. Applying the protection policy to the file system fails

B. Replication rules get ignored and only snapshot rules get applied

C. Both replication and snapshot rules get applied

D. Snapshot rules get ignored and only replication rules get applied

Correct Answer: C

Reference: https://www.dell.com/support/manuals/en-pk/powerstore/pwrstr-protect-data/data-protection-in-powerstore?guid=guid-19c6d0e1-fa20-4fb5-9983-61c17abaf21bandlang=en-us


Question 4:

Which IP addresses are required when adding an appliance to the cluster?

A. DNS and NTP

B. Storage and NTP

C. Management and Storage

D. Management and DNS

Correct Answer: C

Reference: https://www.dell.com/support/manuals/en-pk/powerstore/pwrstr-ntwk-plang/ip-address-requirements-for-initial-configuration?guid=guid-cdb61296-b698-47fb-92ce-284f784cbc2dandlang=en-us


Question 5:

What is a way to verify the data path connectivity between a source VNX2 storage system and the PowerStore system when configuring an import session?

A. Examine Fibre Channel zoning

B. Verify host initiators on PowerStore Manager

C. Review Server Manager MPIO properties

D. Use the VNX2 SP ping operation

Correct Answer: C


Question 6:

Which API does PowerStore use to communicate with ESXi server during vVols provisioning operation?

A. REST

B. SOAP

C. VAAI

D. VASA

Correct Answer: D

Reference: https://volumes.blog/2020/05/06/what-is-powerstore-part-4-vvols/


Question 7:

A PowerStore T cluster has 3 appliances. Users are unable to access NAS services. What might be the issue?

A. Master appliance is off-line

B. NAS appliance failover is incorrectly configured

C. Trial license is expired

D. Resource balancer service has failed

Correct Answer: B


Question 8:

What are the IP requirements for ICW on PowerStore X and PowerStore T models?

A. PowerStore T requires three storage IP addresses and PowerStore X requires five storage IP addresses

B. PowerStore T requires four management IP addresses and PowerStore X requires six management IP addresses

C. PowerStore T requires five management IP addresses and PowerStore X requires six management IP addresses

D. PowerStore T requires seven storage IP addresses and PowerStore X requires three storage IP addresses

Correct Answer: C

Reference: https://www.dell.com/support/manuals/en-pk/powerstore/pwrstr-ntwk-plang/ip-address-requirements-for-initial-configuration?guid=guid-cdb61296-b698-47fb-92ce-284f784cbc2dandlang=en-us


Question 9:

Which network is used by the PowerStore for communication to the cluster database?

A. inter-node

B. ICM

C. IDN

D. ICD

Correct Answer: A

Reference: https://www.dell.com/support/manuals/en-pk/powerstore-1000t/pwrstr-ntwk-plang/powerstore-t-model-appliance-networks?guid=guid-97a3e988-c1bc-4f51-a445-3af23f19da1b


Question 10:

What does the data import session Pause operation do?

A. Deactivates the host to PowerStore control path

B. Stops the source to PowerStore background copy operation

C. Stops the source to PowerStore cutover operation

D. Deactivates the host to PowerStore data path

Correct Answer: B

Reference: https://www.dell.com/support/manuals/en-pk/powerstore-1000/pwrstr-import/import-workflow?guid=guid-a19dffc3-8def-4a50-a4ed-14650500f567andlang=en-us


Question 11:

What is the logical block size when creating and formatting volumes on PowerStore for Windows hosts?

A. 512 bytes

B. 520 bytes

C. 4096 bytes

D. 64 kilobytes

Correct Answer: A

Reference: https://www.dell.com/support/manuals/en-pk/powerstore/pwrstr-hcg/disk-formatting?guid=guid-27740e37-8432-4241-a3d7-bf18843a94ceandlang=en-us


Question 12:

An administrator receives an alert on a PowerStore Cluster with three appliances:

The appliance A1 is projected to run out of space in 8 days Capacity utilization is above 90 percent

Which tools are available to assist the Administrator with a potential resolution?

A. Thin provision conversion wizard

B. System Optimization

C. Space reclamation wizard

D. Assisted Migration

Correct Answer: D

Reference: https://volumes.blog/2020/05/18/what-is-powerstore-part-11-resource-balancer/


Question 13:

A storage administrator has provisioned a 50GB volume and presented it to an application. The application owner has requested that the volume be replicated to a secondary array. Which policy should be assigned to the volume to enable replication?

A. Protection

B. Performance

C. Remote

D. Replication

Correct Answer: D


Question 14:

A PowerStore X system is being implemented using Dell EMC S5248F-ON Ethernet switching as data switches.

What is required when configuring the VLT interconnects on the data switches?

A. Assign the switch default route for the VLT traffic

B. Set the VLT connection to the switch default VLAN

C. On each switch, select the switch management port MAC as the VLT MAC

D. Configure the VLT MACs with a matching unique made-up address

Correct Answer: C


Question 15:

How many cables are required for minimum support for PowerStore T Front-End storage connectivity?

A. 1

B. 2

C. 4

D. 6

Correct Answer: B