Latest Update Free Version of SASInstitute A00-201 Exam Study Guides in Geekcert

Test your preparation for SASInstitute SAS Institute Systems Certification Jan 14,2022 Hotest A00-201 pdf dumps with these actual SAS Institute Systems Certification Newest A00-201 study guide new questions below. Exam questions are a sure method to validate one’s preparation for actual certification exam.

you are only successful with A00-201 testing engine in your it certification – Geekcert! Geekcert – A00-201 certification with money back assurance. you are only successful with A00-201 testing engine in your it certification – Geekcert! Geekcert – help candidates on all A00-201 certification exams preparation. pass A00-201 certification exams, get it certifications easily.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest A00-201 preparation materials from SASInstitute Official Exam-Center: https://www.geekcert.com/A00-201.html

The following are the A00-201 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our A00-201 dumps.Questions and answers from A00-201 free dumps are 100% free and guaranteed. See our full A00-201 dumps if you want to get a further understanding of the materials.

Question 1:

The following SAS program is submitted;

data work.month; date = put(\’13mar2000\’d,ddmmw10.); run;

Which one of the following represents the type and length of the variable DATE in the output data set?

A. numeric, 8 bytes

B. numeric, 10bytes

C. character, 8 bytes

D. character, 10 bytes

Correct Answer: D


Question 2:

The following SAS program is submitted:

data work.new;

length word $7;

amount = 4;

if amount = 4 then word = `FOUR\’;

else if amount = 7 then word = `SEVEN\’;

else word = `NONE!!!\’;

amount = 7;

run;

Which one of the following represents the values of the AMOUNT and WORD variables?

A. amount word 7 FOUR

B. amount word 7 FOUR

C. amount word 4 FOUR

D. amount word 4 ” ”

Correct Answer: A


Question 3:

The following SAS program is submitted:

proc format

value score 1 – 50 = `Fail\’

51 – 100 = `Pass\’;

run;

proc report data = work.courses nowd;

column exam;

define exam / display format = score.;

run;

The variable EXAM has a value of 50.5.

How will the EXAM variable value be displayed in the REPORT procedure output?

A. Fail

B. Pass

C. 50.5

D. .(missing numeric value)

Correct Answer: C


Question 4:

A raw data file is listed below:

—-I—-1 0—I—-20—I—-30

John McCloskey 35 71

June Rosesette 1043

Tineke Jones 9 37

The following SAS program is submitted using the raw data file as input:

data work.homework;

infile `file-specification\’;

input name $ age height

if age LE 10;

run;

How many observations will the WORK.HOMEWORK data set contain?

A. 0

B. 2

C. 3

D. No data set is created as the program fails to execute due to errors.

Correct Answer: C


Question 5:

When the following SAS program is submitted, the data set SASDATA.PRDSALES contains 5000 observations:

Iibname sasdata `SAS-data-Iibrary\’;

options obs = 500;

proc print data = sasdata.prdsales (firstobs = 100); run;

options obs = max;

proc means data = sasdata.prdsales (firstobs = 500); run;

How many observations are processed by each procedure?

A. 400 for PROC PRINT 4500 for PROC MEANS

B. 401 for PROC PRINT 4501 for PROC MEANS

C. 401 for PROC PRINT 4500 for PROC MEANS

D. 500 for PROC PRINT 5000 for PROC MEANS

Correct Answer: B


Question 6:

A raw data file is listed below:

RANCH, 1250,2,1 Sheppard Avenue,”$64,000″

SPLIT,1 190,1,1 Rand Street”$65,850″

CONDO,1400,2,1.5,Market Street,”80,050″

TWOSTORY,1810,4,3,Garris Street,”$107,250″

RANCH,1 500 ,3,3,Kemble Avenue “$86,650”

SPLIT, 1615,4,3 ,West Drive,”94,450″

SPLIT, 1305,3,1.5,Graham Avenue “$73,650”

The following SAS program is submitted using the raw data file as input:

data work.condo_ranch

infile `file-specification\’ dsd

input style $ @;

if style = `CONDO\’ or style = `RANCH\’ then

input sqfeet bedrooms baths street $ price : dollar10.; run;

How many observations does the WORK.CONDO_RANCH data set contain?

A. 0

B. 3

C. 5

D. 7

Correct Answer: D


Question 7:

Which one to the following SAS procedures displays the data portion of a SAS data set?

A. PRINT

B. FSLIST

C. CONTENTS

D. DATASETS

Correct Answer: A


Question 8:

Which one of the following is true of the SUM statement in a SAS DATA step program?

A. It is only valid in conjunction with a SUM function.

B. It is not valid with the SET, MERGE and UPDATE statements.

C. It adds the value of an expression to an accumulator variable and ignores missing values.

D. It does not retain the accumulator variable value from one iteration of the SAS DATA step to the next.

Correct Answer: C


Question 9:

The SAS data sets WORKEMPLOYEE and WORKSALARY are shown below:

WORK.EMPLOYEE WORK.SALARY

fname age fname salary

Bruce 30 Bruce 25000

Dan 40 Bruce 35000

Dan 25000

The following SAS program is submitted:

data work.empdata;

by fname;

totsal salary;

run;

Which one of the following statements completes the merge of the two data sets by the ENAME variable?

A. merge work.employee work.salary (fname = name);

B. merge work.employee work.salary (name = fname);

C. merge work.employee work.salary (rename = (fname = name));

D. merge work.employee work.salary (rename = (name = fname));

Correct Answer: D


Question 10:

The contents of the SAS data set PERM.JAN_SALES are listed below:

A comma delimited raw data tile needs to be created from the PERM.JAN_SALES data set.

VARIABLE NAME TYPE idnum character variable sales_date numeric date value

The SALES_DATE values need to be in a MMDDYY10 form.

Which one of the following SAS DATA steps correctly creates this raw data file?

A. libname perm `SAS-data-library\’; data_null; set perm.jan_sales; file `file-specification\’ dsd = `,\’; put idnum sales_date: mmddyy10.; run;

B. libname perm `SAS-data-library\’; data_null_; set perm.jan_sales; file `file-specification\’ dIm = `,\’; put idnum sales_date : mmddyy10.; run;

C. libname perm `SAS-data-library\’; data_null_; set perm.jan_sales; file `file-specification\’; put idnum sales_date : mmddyq10.dIm = `,\’; run;

D. libname perm `SAS-data-library”; data_null_; set perm jan_sales; file `file-specification\’; put idnum sales_date: mmddyy10. dsd = `,\’; put idnum sales_date: mmddw10. dsd = `,\’; run;

Correct Answer: B


Question 11:

The following SAS program is submitted:

proc print data = sasuser.houses;

run;

proc means data = sasuser.shoes;

run;

Which one of the following OPTIONS statements resets the page number to 1 for the second report?

A. options pageno = 1;

B. options pagenum = 1;

C. options reset pageno = 1;

D. options reset pagenum = 1;

Correct Answer: C


Question 12:

The following SAS program is submitted:

data work.passengers;

if OrigPassengers = then

OrigPassengers = 100;

TransPassengers = 100;

OrigPassengers = .;

NonPaying = 10;

TotalPassengers = sum (OrigPassengers, TransPassengers); run;

Which one of the following is the value of the TOTALPASSENGERS variable in the output data set?

A. 100

B. 110

C. 200

D. (missing numeric value)

Correct Answer: B


Question 13:

Which one of the following is true of the RETAIN statement in a SAS DATA step program?

A. It can be used to assign an initial value to _N_.

B. It is only valid in conjunction with a SUM function.

C. It has no effect on variables read with the SET, MERGE and UPDATE statements.

D. It adds the value of an expression to an accumulator variable and ignores missing values.

Correct Answer: B


Question 14:

The following SAS program is submitted:

libname rawdata1 `location of SAS data library\’; filename rawdata2 `location of raw data file\’;

data work.testdata; infile ; input sales 1 sales2; run;

Which one of the following is needed to complete the program correctly?

A. rawdata1

B. rawdata2

C. `rawdata1\’

D. `rawdata2\’

Correct Answer: D


Question 15:

The contents of the raw data file EMPLOYEE are listed below:

—-I—-10—I—-20—I—-30

Ruth 39 11

Jose 32 22

Sue 30 33

John 40 44

The following SAS program is submitted:

data test;

infile `employee\’;

input employee_name $ 1-4;

it employee_name = `Ruth\’ then input idnum 10-11;

else input age 7-8;

run;

Which one of the following values does the variable IDNUM contain when the name of the employee is “Ruth”?

A. 11

B. 22

C. 32

D. (missing numeric value)

Correct Answer: B


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *